Magzati stresszoldás (Diapozitív metódus)

Mi ez a módszer?

Ez módszer egy gyöngéd stresszoldás, mely a fogantatástól a megszületésig tartó idıszakban a babát ért traumatikus élmények feloldására szolgál. Németországi természetgyógyászok és pszichológusok fejlesztették ki. Egy speciális belső talpél meridiánjai mentén történő „masszázsról” van szó.

Ahogy a test megformálódik az anyaméhben, úgynevezett idősínek, emlékező meridiánok is kialakulnak az emberi testen. A legfontosabb ezek közül a belső talpélen húzódik.

Thomas Verny, elismert kanadai prenatális pszichológus elgondolása szerint, kétpólusú emlékezettel rendelkezünk, melyben két különálló, egymást kiegészítő rendszer szolgálja emlékezetünket.

Egyrészt létezik egy feltételezett tudattalan emlékezet, melyet sejtemlékezetnek vagy celluláris emlékezetnek neveznek, másrészt pedig a cerebrális (agyi működéshez kapcsolódó) memória.

A sejtemlékezet az első pillanattól kezdve rögzíti, hogy mi történik velünk, és már a petesejt, a hímivarsejt és ebből adódóan a zigóta, és a további fejlődés során kialakuló sejtek is rendelkeznek vele.

Ez alapján minden egyes sejt tudja azt, amit a többi, és ezen túl hordoz csak arra a sejtre jellemző információkat is.

A sejtszintű korai élmények elraktározódását támasztja alá Joanna Wilheim brazíliai pszichoanalitikusnő is, aki véleménye szerint ezek az emlékek képezik a tudattalan alapját, és folyamatosan kihatással vannak a későbbi életre.

Fodor Nándor is megerősíti azt a feltevést, miszerint megmarad a tudattalan emlékezet már az embrionális időből, és rögzülnek az elmében a méhben ért hatások és az azokhoz való alkalmazkodás is.

Ezeket az információkat azért tartom fontosnak, mert így még biztosabbak lehetünk abban, hogy mennyire fontos a magzati korban ért történések oldása.

Mindenre emlékezünk, sejtjeink minden olyan dolgot rögzítenek, amik egészen a fogantatás pillanatától megtörténtek velünk.

Ez a módszer pontosan ebben ad segítséget. Szavak nélkül oldani tudjuk mindazt a stresszt, blokkokat, amiket hordozunk.

Mi történik a ,,masszázs” során?

A diapozitív metódus során nyugodtan fekszel, 2 x 20 percen keresztül (40 percen keresztül) anyai szívhangot hallgatva, a talpat nagyon finom, gyengéd érintéssel masszírozva fekszel, pihensz. Az érintések a talpél vonalában, a hüvelykujj ízületétől (fogantatás) lassan haladva az Achilles-ínig (megszületés) történik.

A legtöbbször békés alvás következik be, azonban az is előfordul, hogy az emlékezetedbe betörnek a régi emlékek, és a tested reagál, sőt akár méhen belüli emlékképeket is láthatsz.

Az „emlékező meridián” pontjainak gyengéd érintése aktivizálja a hozzá köthető emléket. Így a kezelés során az elfojtott, elraktározódott, nyomasztó érzések folyamatosan felszínre kerülésével, azok tudatosodása által mintegy átíródik az emléksor, és a fájdalmas „diaképek” átalakulnak, érzelmileg semleges képekké.

Hozzájárulás: 10.000 Ft